След близо половин век започна ремонт на пътя Мъдрец – Обручище

След близо половин век започна ремонт на пътя Мъдрец - Обручище

Основният ремонт на 15,7 км от третокласния път III-5504 Мъдрец – Искрица – Медникарово – Обручище се изпълнява при пълна мобилизация на строителя и по изготвения график. В участъка след с. Обручище към ТЕЦ „Марица Изток“ е фрезована асфалтовата настилка. В района на Медникарово се извършват земни работи, които включват разчистване на площи извън платното. Работи се по почистване и оформяне на банкетите по цялата дължина на трасето.

            През тази седмица започна и фрезоването на настилката в участъка от Обручище към Медникарово. Дейностите се извършват поетапно в двете ленти, като движението е пренасочено в свободната. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, тъй като преминават през участък със строителни работи.

            Третокласният път Мъдрец – Обручище е построен преди повече от  45 години и досега не е основно ремонтиран. Строителните работи на обекта стартираха през юни. Началото на участъка започва при кръстовището с път II-55 Велико Търново – Нова Загора – ТЕЦ-2 – Свиленград, в района на с. Мъдрец. Завършва при пресичането с път III-554 Нoва Загора – Раднево – Харманли, в района на с. Обручище. Ще бъдат ремонтирани и трите големи съоръжения в отсечката – мост над дере, мост над р. Соколница и ж. п. надлез в с. Обручище, както и 32 бр. водостоци.

Срокът за изпълнение на  строително-монтажните работи е 540 календарни дни или 18 месеца.

Снимка: api.bg

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News