СКАНДАЛНО! Проф. Мермерски разобличи Кирил Петков пред ПИК: Излъга милиони с пробиотика си, дипломата му в Харвард е съмнителна

СКАНДАЛНО! Проф. Мермерски разобличи Кирил Петков пред ПИК: Излъга милиони с пробиотика си, дипломата му в Харвард е съмнителна

В грандиозна измама разобличи Кирил Петков уважаваният професор Йонко Мермерски.В студиото на ПИК TV той разкри каква е истината за прословутия пробиотик, който произвежда бившият премиер и прочут майстор на алабализмите.

Проф. Мермерски бе помолен от водещата Соня Колтуклиева да коментира слуховете, които се носят из София, че Петков и татко му Петко са откраднали от него щам, за да произвеждат своя пробиотик.

Преди да се захване с политиката, Кирил Петков бе широко лансиран като българинът, създал първия пробиотик за вегетарианци, станал хит отвъд океана.

Продуктът е базиран на българския щам на Лактобацилус булгарикус, прочутата бактерия, с която се прави киселото мляко. Екипът на Петков обаче я успял да я извлече от кокиче и я култивирал в морковен сок.

„Нека да го уточня. Не са откраднали щама. Но Кирил Петков твърдеше, че щамът на неговия пробиотик е открит от него, което не е истина. Щамът принадлежи на друга лаборатория, няма да споменавам името й. Това е вече съществуващ щам, естествено няма как да го откриеш. Другото е маркетингов трик“, заяви Мермерски.

Професорът, който има цели 4 дипломи от САЩ, се усъмни и в харвардското тескере на Кирил Петков.

Той обясни, че легализираните дипломи не са 1 лист хартия, каквато е тази на Петков. Те включват хорариума, всички изучавани предмети и редица други изисквания, с които дипломата набъбва до комплекс от много документи.

Източник: ПИК

Още новини четете в категория Новини