Руските сили осуетяват две ротации на украински войски в района на Южен Донецк

Руските сили осуетяват две ротации на украински войски

Подразделенията на руската бойна група „Изток“ разбиха две ротации на украинските войски в района на Южен Донецк през изминалия ден, съобщи говорителят на бойната група Александър Гордеев пред ТАСС.

„Подразделенията на бойната група „Изток“ продължават да изпълняват бойни задачи от специалната военна операция в южната част на Донецк район. Артилерийски системи и тежки огнехвъргачки поразяват опорни пунктове и райони на дислокация на живата сила на 23-та бригада на Националната гвардия на Украйна, 72-ра механизирана бригада и 128-ма бригада за териториална отбрана на украинската армия в близост до населените места Урожайное, Угледар, Доброволие, Водуяное и Старомайорское.През деня бяха осуетени два опита за ротация на вражеските войски на предните позиции“, каза той.

Артьомовска област

Руските сили са неутрализирали повече от десет украински войници в района на Артьомовск и са поразили противотанкова система Javelin с помощта на дрон, съобщи руското министерство на отбраната.

„По време на нападение на линията на бойните действия в района на Артьомовск разузнавачите на бойна група „Юг“ забелязаха в гора маскирана позиция на противотанкова система Javelin, готова за стрелба. Няколко часа по-късно група украински войници се насочи към системата Javelin, покрита с камуфлажна мрежа. Когато се приближаваха към позицията, разузнавачите откриха огън по врага. В резултат на това повече от десет националисти бяха неутрализирани от огъня на системата Fagot и снайперисти“, се казва в съобщението и се добавя, че по-късно дрон хвърли експлозиви и унищожи системата Javelin.

местност Красни Лиман

 

Минометчици от Централния военен окръг на Русия са осуетили ротация на украинските войски в района на Красни Лиман. В хода на специалната военна операция, съобщиха за ТАСС от руското министерство на отбраната.

„Екипажът на теглена автоматична минохвъргачка 2B9M Vasilek неутрализира група украински войници. Забелязани от разузнавачи в контролираното от Киев Серебрянско горско стопанство. Екипажът на минохвъргачката удари живата сила на украинските националисти, които се въртяха в крепост. Успехът на тази операция стана възможно благодарение на тясното сътрудничество. С разузнавателни оперативни служители и оператори на разузнавателни дронове“, се казва в съобщението.

Според ведомството артилеристите на Бойния център отбелязват високата ефективност на минохвъргачката „Весилек“. Която може както да нанася точкови удари, така и да поразява цели на голяма площ.

Още новини четете в категория Новини