Ето кога ще бъде публикувано интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин

Ето кога ще бъде публикувано интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин

Американският журналист Тъкър Карлсън каза, че ще пусне интервюто си с руския президент Владимир Путин в 18:00 EST (23:00 GMT) или 2:00 сутринта московско време на 9 февруари.

Според публикация в неговия акаунт в Instagram (Instagram е забранен в Русия поради собствеността му на Мета, която е определена като екстремистка), интервюто ще бъде публикувано на уебсайта на журналиста.

Прессекретарят на руския президент потвърди по-рано, че Карлсон се е срещнал и разговарял с Путин. Според говорителя интервюто ще бъде публикувано „веднага след като бъде подготвено“. Според The ​​Wall Street Journal Карлсън ще публикува интервюто на 8 февруари. Очаква се интервюто да бъде качено на неговата X страница и на неговия уебсайт.

Във вторник Карлсън обяви, че ще търси интервю с украинския президент Владимир Зеленски. Тъй като всички досегашни интервюта на украинския лидер за американски медии не са били журналистика, а пропаганда.

Припомняме, че журналистът обясни защо е бил мотивиран да вземе това интервю от руския лидер.

Ето защо го правим. Първо, защото това е наша работа. Ние сме в журналистиката. Наше задължение е да информираме хората. Две години след началото на войната, която променя целия свят, повечето американци не са информирани. Те нямат истинска представа какво се случва в този регион, тук в Русия или на 600 мили в Украйна. Но те трябва да знаят – те плащат за голяма част от това по начини, които може би все още не възприемат напълно. Войната в Украйна е човешка катастрофа. Предизвика смъртта на стотици хиляди хора, цяло поколение млади украинци и обезлюди най-голямата страна в Европа.

Но дългосрочните ефекти са още по-дълбоки. Тази война напълно промени глобалните военни и търговски съюзи. И санкциите, които последваха, също и като цяло преобърнаха световната икономика. Икономическият ред след Втората световна война, системата, която гарантира просперитет на Запада повече от 80 години, се разпада много бързо, а заедно с него и господството на щатския долар. Това не са малки промени. Те са събития, променящи историята, способни да определят живота на нашите внуци. По-голямата част от света разбират това прекрасно, могат да го видят. Попитайте някой в ​​Азия или Близкия изток как изглежда бъдещето. И въпреки това населението на англоговорящите страни изглежда най-вече неосведомено. Те смятат, че нищо наистина не се е променило и смятат това, защото никой не им е казал истината. Техните медии са корумпирани, те лъжат читателите и зрителите и го правят най-вече с бездействие.

„Това не е журналистика“, заявява Тъкър. „Това е правителствена пропаганда, пропаганда от най-грозния вид, от вида, който убива хора. В същото време нашите политици и медии правят това, рекламирайки чуждестранен лидер (Зеленски) като нова потребителска марка, нито един западен журналист не си направи труда да интервюира президента на другата страна, участваща в този конфликт, Владимир Путин.