Пореден скандал около Николай Марков и партия „Величие“

Пореден скандал около Николай Марков и партия "Величие"

Скандал гръмна около концерта, организиран от партия „Величие“ на 22 юни край Историческия парк във Ветрино, създаден от един от лидерите ѝ Ивелин Михайлов.

Основната банда, поканена още преди месец да пее на събитието – рок етно група „Епизод“, излезе със становище на официалната си страница в интернет. В него музикантите пишат, че отказват участието си в музикалната програма на „патриотичния“ концерт, съобщава в. „България Днес“.

„На 22 юни 2024 г. ние от „Епизод“ бяхме поканени да изнесем концерт в Исторически парк до село Неофит Рилски край Варна.

Преди няколко дни станаха известни думите на Николай Марков, с които той поругава Васил Левски и другите български национални герои. Същият човек е свързан с Историческия парк.

Ние от „Епизод“ не можем присъстваме на този концерт. Осквернена е каузата, за която работим повече от четвърт век“, написаха музикантите, известни с родолюбивите си инициативи и сценични възстановки на знакови събития от българската история.

Става въпрос за интервю на лидера на „Величие“ Николай Марков. В него той казва: „Васил Левски става национален герой, защото е трябвало да имаме национален герой, да се произведат.

Левски се е опитал да направи нещо и ние сега го веем като байрак във всеки кабинет. Преди това изобщо не са го празнували. Кой българин е имал национално самосъзнание преди 145 години да управлява държава. Бащите на нашите възрожденци са били въшльовци“.

Лидерът на най-новата БГ партия – бившият кадър на НСО и настоящ депутат Николай Марков, коментира, че за него „няма проблем“, че от „Епизод“ отказват участие в концерта.

„Всеки има право на мнение. Това е тяхно решение“, каза още той.

И изрази отношението си към становището на певците Димитър Аргиров и Невена Цонева, че не се водят от политически пристрастия, с възклицанието: „Чудесно! Ето, че има и разумни хора“.

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News