Вежди Рашидов: Повече дъно няма, ние сме там!

Вежди Рашидов: Повече дъно няма, ние сме там!

„Аз не съм убеден, че това са най-мъдрите хора, които ще оправят държавата. Капацитетът е толкова. Всеки човек има своя праг и граница, докъдето може. Този парламент е стигнал своя праг, до тук може. Повече дъно няма, ние сме там“.

Това заяви бившият председател на НС и бивш министър на културата Вежди Рашидов по БТВ.

„70% не гласуват – там са учени от БАН, професори, доктори, инженери, журналисти, хора на изкуствата. Този мозък не може да седи само робски – както не гласува, утре ДПС ще бъде първа сила. Една-две птички в този парламент пролет не правят. Толкова може, повече няма да направи. Не очаквайте друго“, допълни Рашидов.

По думите правителство вероятно ще бъде съставено.

„Взаимно ще играят спектакъла. Ще дойде до Слави, ще му дадат мандата, зависи президентът как ще играе. С подкрепата на ГЕРБ, в името на народа ще се сглоби, защото Слави е проект на Доган. Аз толкова много неща знам, че не ми се говори. Не аз съм бил близък до Доган, Слави е ходил до Доган, нормално – учил се е на политика. Инженерството може да го прави абсолютно всеки. Знам много партии в кои кръчми се създадоха. Защото ако ГЕРБ направи с ДПС, много отговори трябва да даде на електората си. С ИТН стигат, но трябва някакъв спектакъл, дайте да го видим“, каза Вежди Рашидов.

Според председателя на 48-мия парламент трябва депутатите да се обединят от обща мисъл за родината, хората и народа.

„Тази кауза докато не ги събере там хората, които се мразят безбожно и грозно, как ще стане държавата? Тези момчета вместо да се плюят, вместо да си ги мерят, дайте да се обединим около каузата българска държава“, призова Рашидов.

Вежди Рашидов коментира и избора на председател на Народното събрание.

„Рая Назарян е симпатично и красиво дете. Хубаво момиче, хубава жена. Не съм много близък с нея, но изхвърлянето един път и въртенето на центрофугата не е добре за бъдеща кариера. Когато влизаш от парадната врата, втори път е трудно, излизаш от задната врата. Съжалявам, че тя бе отхвърлена. Да, тя мина през стъргата. Мелачката я смля и пак цяло парче сега не става. Това е в рамките на шегата. Жал ми е за момичето, защото тя трябва да има перспектива и да върви напред“, посочи той.

По думите му законът трябва да се промени, така че лидерите на партии да не могат да предлагат председател на Народното събрание.

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News