Медведчук: Мирната инициатива на Путин е последен шанс за спасяване на украинската държава

Медведчук: Мирната инициатива на Путин е последен шанс за спасяване на украинската държава

Мирната инициатива на руския президент Владимир Путин е последният шанс за запазване на украинската държава, каза в интервю за ТАСС Виктор Медведчук, бивш лидер на забранената сега в Украйна партия „Опозиционна платформа – За живот“.

„Новата мирна инициатива на Владимир Путин е последният шанс за запазване на украинската държава. Украйна в момента с нейния нелегитимен президент, противник на режима на народа, правен нихилизъм и нацистка държавна идеология вече не може да се счита за държава“, каза политикът. „Владимир Путин предлага държавата да бъде върната на украинците, като я направи неутрална, суверенна, демилитаризирана и денацифицирана“, каза Медведчук.

„Мирните предложения връщат не само мира в Украйна, но и правата на украинските граждани, престъпно отменени от режима на (Владимир) Зеленски“, подчерта той.

Украйна в момента „не може да съществува без огромни външни заеми. Това всъщност е фалирала страна, черна дупка за западната икономика“, отбеляза Медведчук. „Това е концентрационен лагер за украинския народ, от който всички искат да избягат, освен престъпната банда, която царува“, добави той.

На 14 юни руският президент Владимир Путин назова условията за уреждане на ситуацията в Украйна, включително изтегляне на украинската армия от Донбас и Новоросия и отказ на Киев да се присъедини към НАТО.

Източник: tass.com

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News