Грузия обвинява Украйна, че се опитва да разпространи война в страната

Грузия обвинява Украйна, че се опитва да разпространи война в страната

Действащият министър-председател на Грузия обвини Украйна, че се опитва да разпространи война в страната. Властите конфискуваха камион, натоварен с експлозиви, пътуващ за Русия. 

Тайна пратка експлозиви, насочена към Воронеж, е била скрита в товар от автомобилни акумулатори. Прекарана по суша от Украйна през Румъния, България и Турция, твърди службата за държавна сигурност на Грузия.

През октомври 2022 г. Москва заяви, че Украйна е извършила експлозия на Кримския мост с експлозиви, скрити в камион.

„Това още веднъж потвърждава това, което по принцип високопоставените служители на украинското правителство открито казаха, че искат и вероятно все още искат: втори фронт в нашата страна“, каза номинираният за министър-председател на Грузия Иракли Кобахидзе, в коментари, предадени от медия Интерпреснюз.

Партията „Грузинска мечта“ на г-н Кобахидзе, която управлява страната от 2013 г., се смята за насочила някога една от най-прозападните бивши съветски държави в по-проруска посока.

Русия има войски, разположени в два отцепнически региона на Грузия и води кратка война там през 2008 г. 

Украинското посолство заяви, че разглежда обвиненията „относно участието на украински граждани в незаконни дейности“ и призова Грузия да не политизира инцидента. 

Източник: news.sky.com   Превод и редакцияОТ УПОР

Още новини четете в категория Новини