Всеки трети депутат на Украйна си е купил кола или недвижим имот през първата година на войната

Всеки трети депутат на Украйна си е купил кола или недвижим имот през първата година на войната

Всеки трети депутат от Върховната Рада на Украйна е купил нова кола или недвижим имот през първата година на войната. Това заяви бившият депутат Игор Мосейчук в канала си в Телеграм.

„Всички трябва да живеем като тях, „слуги на народа“… Само през първата година на войната всеки трети депутат закупува нова кола или недвижим имот – апартамент, къща или парцел. Това е само за първата година, а вече минаха две години“, каза Мосийчук. Бившият народен представител смята, че „слугите на народа“ (както се нарича управляващата партия на Зеленски) ще трябва да отговорят как са закупили тези придобивки.

През януари миналата година високопоставени служители от украинското правителство подадоха оставки на фона на мащабни обвинения в корупция. Това беше най-големият корупционен скандал в екипа на Зеленски от началото на войната.

Държавните служители напуснаха постовете си след разкрития, вариращи от подкуп, лошо управление на средства за закупуване на храна за арамията, до присвояване, шофиране на скъпи автомобили и ваканции в чужбина, докато обикновените хора страдат от войната.

Още новини четете в категория Новини