АКТУАЛНИ

Евелин Банев-Брендо е на специално меню в затвора

Евелин Банев-Брендо е на специално меню в затвора

Специално меню за Евелин Банев-Брендо приготвя главният готвач в Софийския централен затвор, където Кокаиновия крал изтърпява 6-годишна присъда за трафик на дрога. Това пише „България Днес“ , позовавайки се на свои източници в затвора.

Брендо има сериозни проблеми със стомаха и те не са от ден или два. Това го е накарало да пусне молба, в която пише какво може да яде и какво не може да си похапва, за да няма някакви усложнение впоследствие. С тази молба от управата на зандана са длъжни да се съобразят и го правят.

„Ние се съобразяваме със стомашните проблеми на затворниците. Имаме готвач, който приема молбите на лишените от свобода и спрямо различните им нужди готви каквото трябва, Имаме менюта за вегетарианци, за мюсюлмани. Като цяло имаме много различни менюта за всякакви нужди и разчети, по които се готви. Ако Банев е пуснал молба, че иска да се съобразим с неговото състояние, то със сигурност вече го правим. Такава молба не е минавала през мен, възможно е да е минала през коменданта, но не знам със сигурност.“ Това каза пред „България Днес“ началникът на Софийския централен затвор старши комисар Васил Кордев.

Шефът на затвора уточни, че Брендо се адаптира и все още не е при другите лишени от свобода.

„Банев е в приемното отделение на затвора. В момента тече адаптационният период, който е между 14 дни и 1 месец. Банев все още не е разпределен къде точно ще лежи, в кое крило. Това ще стане, когато мине този адаптационен период“, уточнява ст. комисар Кордев.

 

Източник: ФАКТИ

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News