Ето в кои три града до часове ще е страшно

Изненада ли ни зимата по пътищата? Каква е пътната обстановка към момента у нас?

„При настоящата ситуация се късат много жици, падат електрически стълбове, защото този мокър сняг обледява – чупят се клони и падат дървета.“

Това заяви на извънреден брифинг след спешно заседание във връзка със зимната обстановка в страната министър-председателя Николай Денков.

„В над 100 населени места няма електричество. Това е нещо, което може да се предвиди, но няма как да се предотврати“, заяви той.

„Още от вчера всички областни управители направиха среща на координационните си щабове, за да се подготвят за това, което се случи нощес и тази сутрин. Разбирам желанието всичко да се реши бързо, но това значи наличните екипи да имат достатъчно време да отстранят всички повреди, а те са стотици“, добави Денков.

„Ситуацията е тежка почти в цялата страна, особено в Североизточна България. Трябва да се изтеглят закъсани тирове и хора. Над 100 човека са освободени от снежни капани, благодарение на реакцията на институцията. Искам да благодаря на всички, които работеха тази нощ“, заяви той.

„В Русе, Силистра и Разград ще продължи да е тежко и в следващите часове. Има обявено бедствено положение в няколко области. Там продължава да вали и да има тежък и силен вятър“, каза той. 

Денков не обели и думичка, защо държавата не е подготвена и докога некадърници ще се разпореждат със съдбите на милиони българи?