АКТУАЛНИ

Денков се изрепчи на Пеевски: Да вземе лопата или снегорин (ВИДЕО)

ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ! С отвратителни лъжи и без заседание на МС Денков поиска оставката на шефа на ДАНС! Разпращал по куриер да събира подписи от министри
Премиерът Николай Денков отговори на упрека на Делян Пеевски, че „сняг не с чисти онлайн“, Денков отговори: „Не знам как си представя господин Пеевски ролята на премиера. Призовавам го, ако иска той да излезе със снегорин, с лопата, каквото иска и да почисти снега“.

Има много скъсани жици и паднали електрически стълбове, тъй като този мокър сняг ги обледява – чупят се клони, падат дървета. В над 1000 населени места няма ток. Това заяви на брифинг Николай Денков.

По думите му повредите са стотици и наличните екипи трябва да имат достатъчно време, за да ги отстранят, да се изчистят всички пътища.

„Ситуацията е тежка почти в цялата страна, особено в Североизточна България, изтеглят се закъсали тирове и автомобили. Над 100 човека през тази нощ са били освободени от снежни капани“, допълни Николай Денков.
Той поясни, че пътищата продължават да се разчистват.

Премиерът свика извънредно заседание на кабинета заради тежката зимна обстановка в страната и бедственото положение в няколко области.

„Ако ме питате защо сме в такава ситуация – това е навсякъде. Разберете, че екипите не могат да премахнат всичко едновременно. Това изисква време, за да се отреагира на авариите. Разбира се, трябва да има информация. Това е вече въпрос, на който трябва да отреагират съответните институции“, заяви Денков, отговаряйки на въпрос защо днес не работи дори спешният телефон 112, предава БНТ.

На упрека на Делян Пеевски, че „сняг не с чисти онлайн“, Денков отговори: „Не знам как си представя господин Пеевски ролята на премиера. Призовавам го, ако иска той да излезе със снегорин, с лопата, каквото иска и да почисти снега“.

В срещата се включиха министрите на вътрешните работи, на енергетиката и на отбраната, главният секретар на МВР, началникът на отбраната, ръководствата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Агенция „Пътна инфраструктура“, както и областни управители.