АКТУАЛНИ

Пеевски скочи на Денков : Г-н премиер, сняг онлайн не се чисти

Делян Пеевски: Ако ПП-ДБ са разумни, няма да хвърлят държавата в криза

Хората очакват от изпълнителната власт да бъде до тях, когато е трудно и да им решава проблемите. Призовавам министър-председателя, който непрекъснато спори, че той е премиерът на правителството, да докаже това, коментира Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС, цитиран от пресцентъра на партията.

Той призова премиерът и министрите да слязат при бедстващите хора. „Да напусне топлия и уютен кабинет, заедно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват и да направи необходимото така, че минимална снежна покривка да не се превръща в бедствие за хората и държавата – без ток, с непроходими пътища и прекъснати комуникации“, каза Пеевски.

Той изрази недоумение, че премиерът е свикал извънредно заседание на Министерския съвет (МС) онлайн. „Г-н Премиер, сняг онлайн не се чисти! Нито се отстраняват аварии на електропреносната мрежа в онлайн заседание на МС,“, добави Делян Пеевски.

БТА припомня, че от 11:30 часа е свикано извънредно заседание на правителството във връзка със зимната обстановка в страната. В срещата на живо и онлайн ще се включат министрите на вътрешните работи, на енергетиката и на отбраната, главният секретар на МВР, началникът на отбраната, ръководствата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Агенция „Пътна инфраструктура“, както и областни управители.