Доналд Тръмп е сигурен, че ще бъде преизбран за президент на САЩ

Доналд Тръмп е сигурен, че ще бъде преизбран за президент на САЩ

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща бързо да отмени плана, обявен от президента демократ Джо Байдън, който ще даде на стотици хиляди хора в страната нелегален път към гражданство, съобщава Reuters.

 „Когато бъда преизбран, планът за амнистия на Джо Байдън ще бъде разкъсан и отхвърлен“, каза Тръмп относно имиграционната заповед, която се прилага за определени съпрузи на граждани на САЩ и някои деца.

През 2018 г. Тръмп беше в крайбрежния град Расин, предимно от работническата класа, за да отпразнува това, което се очакваше да бъде инвестиция от 10 милиарда долара от тайванската технологична група Foxconn. По време на своя мандат от 2017 г. до 2021 г. Тръмп рекламира съоръжението, предназначено да произвежда телевизори, като пример за това как политиката му „Америка на първо място“ е подмладила производството.

Но докато Foxconn първоначално прогнозираше 13 000 нови работни места във фабриката, сега компанията очаква да създаде само около 1500 позиции. Празните полета на запад от центъра на Расин, осеяни с празни пътища, служат като местен символ на неизпълнени обещания.

Компанията, която не отговори на искане за коментар, каза по-рано, че е променила плановете си поради намаляване на прогнозираното търсене на продуктите на фабриката.

Тръмп не спомена Foxconn. Вместо това той се съсредоточи върху високата инфлация и лихвените проценти по ипотечните кредити, които помрачиха популярността на Байдън, включително в политически конкурентни щати като Уисконсин.

„Вече никой не може да си купи къща. Американската мечта е мъртва. Лихвените проценти са скочили“, каза Тръмп пред тълпа, събрала се на брега на езерото Мичиган.

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News