Защо английска медия ще бъде съдена за вреди възлизащи на стотици милиони?! Как се стигна до тук?

Защо английска медия ще бъде съдена за вреди възлизащи на стотици милиони?! Как се стигна до тук?
Financial Times публикува статия, която се оказа тенденциозна и с превратно поднесени внушения и изопачени факти, така че да послужи на нечии очевидно нечисти интереси. Така може да бъде определена публикацията от 30.03.2022 г. във FT със заглавие: “Руските връзки на лондонската Gemcorp”.

Въпросната статия се появи седмица след като ПП-ДБ (определяни като проамерикански партии) на демократите в България подписа Меморандум за инвестиции от Gemcorp в България. Любопитно е, как така внезапно медия като Financial Times прояви интерес към подобен Меморандум и впоследствие публикува статия, върху която още същия ден определени лица започнаха да се упражняват и да искат разваляне на меморандума, тъй като бил незаконен и имало руска следа.

Започна се едногодишно спекулиране, а между временно меморандумът бе прекратен поради натиск от лица, противници на демократите в България (ПП-ДБ).

Така Gemcorp вместо да инвестира милиарди в България, днес те трябва да обмислят за колко да осъдят Financial Times за вреди, преки и косвени, свързани с разваляне на сделката по въпросния меморандум, защото прокуратурата на Република България категорично прие, че няма нито нарушение на законите на България, нито пък има някаква руска следа в казуса.

На Financial Times обаче ще му се наложи да отговаря за вреди спрямо Gemcorp, както и да обясни източници и евентуално кой е поръчал статията. Тъй като вече е ясно, че въпросния журналистически материал носи по-скоро характеристиките на медийна бухалка, отколкото на всестранна и полезна за обществото информация.

Източник: MediaMall.info

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News