Дмитрий Полянски: Израел и Украйна водят „една и съща битка“ срещу човечеството и международното право

Дмитрий Полянски: Израел и Украйна водят „една и съща битка“ срещу човечеството и международното право

Израел и Украйна водят битка срещу човечеството и международното хуманитарно право. Това каза първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски.

„Украйна и Израел определено водят една и съща битка – срещу човечеството и международното хуманитарно право! Това руският дипломат написа на страницата си на X.

„Заедно с ООН ние ще се противопоставим на опитите на Израел да представи убийството на цивилни в Газа. Като грубо нарушение на международното хуманитарно право като борба с терористите. По същия начин, както Украйна се опитваше да представи своите 10-годишни убийства на цивилни в Донбас. Като борба с терористи и накрая беше отхвърлен от Международния съд“, предупреди Полянски.

„Делириумът продължава…Преди седмица чухме от израелския представител, че „Объединените нации са Хамас“. Днес – че Русия е Хамас“, написа Полянски. Имайки предвид скорошна забележка на Гилад Ердан, посланик на Израел в ООН. Който сравни действията на Русия в Украйна до атаката на Хамас срещу Израел.

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News