Путин честити професионалния празник на Силите за специални операции

Путин честити професионалния празник на Силите за специални операции

Силите за специални операции на Русия действат смело и решително в най-опасните зони на специалната военна операция и са доказали готовността си да защитават интересите на страната навсякъде по света, каза руският президент Владимир Путин във видеообръщение, публикувано в канала на Кремъл в Telegram по повод Денят на Силите за специални операции.

„Поздравявам ви с професионалния празник – Деня на Силите за специални операции. Благодаря на целия личен състав и ветерани за тяхната честна, съвестна воинска служба и лично мъжество, за верността им на клетвата и дълга“, каза руският лидер. „Специални думи на благодарност към воините, които участват в специалната военна операция. Вие с чест изпълнявате поставените задачи и действате смело, компетентно и решително в най-опасните участъци, на фронта, дълбоко в тила на врага, в рейдове и бързи удари. атаки“, добави той.

Според Путин „подразделенията на Силите за специални операции са доказали на практика. Че са готови при първа заповед да защитят Родината и националните интереси на Русия във всяка точка на света“. Високите качества и специалната подготовка винаги са отличавали войниците и командирите от Силите за специални операции, подчерта държавният глава. Така те защитиха жителите на Крим и Севастопол от заплахите на националистите и наказателните сили. Представиха се блестящо в борбата срещу тероризма в Сирия. Като днес показват примери на героизъм и смелост в битките срещу неонацистите, каза той.

Коментирайки решението за създаване на руските Сили за специални операции, датиращо от военната реформа от 2008 г.. Путин каза, че това е „продиктувано от времето и необходимостта да се отговори ефективно на новите предизвикателства“. Той похвали войските за това, че достойно преминаха бойното кръщение и се превърнаха в мощна ударна сила на руската армия.

Денят на силите за специални операции е официален празник в Русия от 2015 г.

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News