АКТУАЛНИ

Жандармерия пази министър Йоловски и семейството му след заплахи от Кирил Петков

БОМБА В „АФЕРА“! МИНИСТЪР ЙОЛОВСКИ ПРЕД ПРОКУРАТУРАТА ДАВА ПОКАЗАНИЯ СРЕЩУ КИРИЛ ПЕТКОВ, БОЖАНОВ И НИКОЛАЙ ДЕНКОВ, ЧЕ Е ПРИТИСКАН 640 МЛН.ЛВ. ДА ОТИДАТ В „ЕДНИ ХОРА“!

На министъра на електронното управление Александър Йоловски е назначена охрана с постановление на прокурор.

На семейството му е назначена охрана от главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, научи „По света и у нас“.

Според източници на БНТ, охраната на министъра на електронното управление е назначена по негово искане, след като той е бил разпитан в Антикорупционната комисия, където е дал показания за изнудване и отправени заплахи към него и семейството му.

Има събрани доказателства, че Йоловски е бил заплашван във връзка с възлагане на обществени поръчки.

Охраната на министър Йоловски е назначена след заплахи от Кирил Петков и Божидар Божанов, включително и за децата му. Поводът – обществени поръчки за 640 млн. лв. За това обяви самият Йоловски преди дни. По случая е образувана проверка в прокуратурата.

Депутатът от ППДБ Божидар Божанов отрече днес обвиненията на министъра на електронното управление Александър Йоловски.
Нямам представа за какво ме обвиняват, каза Божанов.

Йоловски е споделил, че е бил заплашван на председателския съвет, който се проведе в парламента преди изборите във връзка със справката на ДАНС за машините. Там става ясно, че зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е пипал хешкода на машините за гласуването, снимал се е с телефона си как го прави и си го е записал на флашка.

“Да. Върху мен е имало политически натиск. Беше ми обяснено как парите, които са 640 млн. за електронно управление в България, не може аз да направя обществени поръчки, а трябва да отидат в едни други хора”, коментирал Йоловски, разказа Тошко Йорданов от ИТН в разговор с лидера на партията Слави Трифонов, излъчен по фейсбук.