Командир от ВСУ заяви, че Украйна губи стратегически войната в момента и посочи причините

Командир от ВСУ заяви, че Украйна губи стратегически войната в момента и посочи причините

В момента, стратегически, Украйна губи войната поради отпускане и неадекватно възприемане на ситуацията от обществото.

Това е заявил командирът на батальон на трета отделна десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили Дмитрий Кухарчук в интервю за украинската журналистка Янина Соколова, информира украинското издание „Фокус“.

Командирът на батальона подчертава, че в началото на войната цялата страна се е опомнила и е била решена активно да се съпротивлява на противника.

Според Кухарчук, ситуацията се е променила драстично след военните действия в Киев и прогонването на руските сили от района край столицата.

„Веднага след това забелязах, че в медиите масово започнаха да се появяват тези, че руската армия не знае как да воюва, че победата ще бъде след седмица-две, максимум месец.

Че първо през пролетта, после през лятото, после през есента, после през зимата, без да се уточнява кога точно през зимата, ще влезем в Крим, че войната по принцип е победоносна.

Така хората бяха поставени в „топла вана“. Не знам причините за това. Имахме провал във визията си за реалността. Изглеждаше сякаш всеки се и сложил някакви очила. Но в Русия нямаше повратна точка. Те започнаха да разбират, че войната няма да е лесна за тях, осъзнаха, че ще трябва да воват дълго време“, казва Кухарчук.

Командир от ВСУ заяви, че Украйна губи стратегически войната в момента и посочи причините

Той изразява съмнение, че противникът е „дегенерат“, тъй като според него, ако това е така, Украйна отдавна щеше да го победи.

Според командира на батальона основната разлика е, че Украйна е демократично общество, в което мнението на гражданите има значение. В Русия, според него, никой не се интересува от мнението на своите граждани и никой не се консултира с тях дали искат да участват или не във военни действия.

„Затова те стават по-силни всеки ден, а ние губим. При тях текат тези процеси, готовността на тяхното общество е много по-висока от готовността на нашето общество. И когато говорят за ядрена бомба, война на всички срещу всички , по някаква причина ми се струва, че те са готови за тези процеси“, добавя Кухарчук.

Източник: Блиц