Тръмп води с 10 пункта на Байдън за изборите през 2024 г.

Тръмп води с 10 пункта на Байдън за изборите през 2024 г.

Администрацията на Байдън призова Конгреса на САЩ да одобри допълнителен пакет от 24 милиарда долара за Украйна, тъй като в момента са налични средства само за няколко седмици.

Стремежът на демократите да гарантират, че войната продължава, идва след като Доналд Тръмп обеща да я прекрати, ако бъде преизбран през 2024 г. и сега води в социологическите проучвания пред Джо Байдън .

Ново проучване на Washington Post-ABC показва, че Джо Байдън изостава от Тръмп с десет процентни пункта. Това е неудобна новина за медиите от естаблишмента, които реагираха агресивно на допитването, заявявайки, че е погрешно. 

Джон Кърби, координатор по стратегическите комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия дом, каза в интервю за CNN.

САЩ разполагат с достатъчно финансиране, за да „издържат още няколко седмици“, но липсата на исканото допълнително финансиране би имало огромно „въздействие“ за способността им да подкрепят Украйна през есента и зимата.

Кърби също така призова членовете на Конгреса да побързат да одобрят допълнителните 24 милиарда долара, поискани от Белия дом за Киев.

Той добави, че евентуално затваряне на Конгреса поради липса на съгласие по бюджета, независимо дали за фискалната 2024 година или краткосрочен извънреден бюджет, може да повлияе негативно на доставките на оръжия за Украйна, като ефектът ще започне още през октомври.

Въпреки това има голям отпор на надеждата на демократите да продължат да изпомпват ресурси във финансовата черна дупка, в която се превърна Украйна.

Водещият републикански кандидат за президент Доналд Тръмп непрекъснато критикува политиката на администрацията на Байдън и близо 30 републиканци в Конгреса изпратиха писмо до директора на Службата за управление и бюджет, в което казват, че отхвърлят искането за допълнителни 24 милиарда долара за Украйна.

„Американският народ заслужава да знае за какво са отишли ​​парите му. Как върви контранастъплението? По-близо ли са украинците до победата, отколкото бяха преди шест месеца?

Каква е нашата стратегия и какъв е планът на президента за излизане? Какво определя администрацията като победа в Украйна?”, се казва в писмото.

Законодателите подчертаха, че би било „абсурдно отказване от отговорност на Конгреса“ да се предостави допълнителна помощ за Украйна без отговори на запитванията.

„Поради тези причини – и със сигурност докато не получим отговори на въпросите по-горе и на други предстоящи, – ние се противопоставяме на допълнителните разходи за война в Украйна, включени във вашето искане“, се добавя в писмото.

В края на август Белият дом поиска допълнителни средства от Конгреса, за да покрие нуждите на федералното правителство, като същевременно се съгласи с пълен бюджет за фискалната 2024 г.

Краткосрочният бюджет беше предназначен да избегне спиране на работата на правителството поради изчерпване на ресурсите. Спирането, известно като „изключване“, може да настъпи още на 1 октомври, когато започва новата фискална година в САЩ.

Временният бюджет трябва да бъде приет до 30 септември, което означава по-малко от 14 месеца до следващите президентски избори.

Друга точка от сблъсъка на републиканците срещу безразсъдния план на администрацията на Байдън за финансиране на Украйна е последователното обещание на Тръмп, бързо да намери решение за прекратяване на конфликта, ако бъде избран за нов мандат, като последното беше дадено на 25 септември на митинг в Южна Каролина.

Освен това, бившият президент заяви, че ще се стреми да избегне Трета световна война, като подчерта, че сегашната ситуация е много близка до глобален конфликт.

Ново  проучване на Washington Post-ABC  показва, че Джо Байдън изостава от Тръмп с десет процентни пункта. Това е неудобна новина за медиите от естаблишмента, които реагираха агресивно на допитването, заявявайки, че е погрешно.

От своя, страна Лари Сабато, директор на Центъра за политика към Университета на Вирджиния, нарече решението да се публикуват резултатите от анкетата „нелепо“.

„Игнорирайте анкетата на Washington Post–ABC“, написа Сабато в X, социалната медийна платформа, известна преди като  Twitter . „Как можахте дори да публикувате анкета, толкова абсурдна на пръв поглед? Ще бъде продължителен срам за вас. Просто неудобно – за тях.“

Въпреки критиките, водещата на неделното предаване ABC This Week, Марта Радац, застана зад анкетата и  каза: „Каквито и да са уговорките, независимо дали това е отклонение, трудно е да се разискват.“

Дори след като се подиграва с анкетата на Washington Post–ABC в статия, The Guardian трябваше да признае, че  „Тръмп наистина държи водеща роля в национални и ключови щатски анкети по отношение на надпреварата за републиканската президентска номинация през 2024 г.“.

Това едва ли е изненадващо, тъй като американците могат да видят как качеството им на живот драстично е намаляло през няколкото кратки години, в които Байдън е президент.

Американците искат проблеми като цената на живота да се подобрят.

Вместо това, президентът се извинява защо това не може да бъде постигнато въпреки изпомпването на над 100 милиарда долара във финансовата черна дупка, в която се превърна Украйна, и това е причината Тръмп вероятно да продължи да води в социологическите проучвания, освен ако няма голяма промяна в текущата политическа динамика .

Източник: Global Research, opposition.bg

Още новини четете в категория Новини