Ще се бият ли депутатите? Какво става в парламента?

Ще се бият ли депутатите? Какво става в парламента?

Темата е водеща през целия ден в държавата, а енргетиците излезнаха на протест и блокираха важни пътни артерии по Републиканската пътна мрежа на страната.

Депутатите от опозицията се вдигнаха на бунт в парламента и окупираха трибуната в пленарната зала. Причината за ексалиране на напрежението е, че по-рано от ИТН и БСП отправиха искане Министерският съвет да забави с месец изпращането на териториалните планове за справедлив преход.

В крайна сметка опозицията постигна своето за включване като точка 15 беше предложено да се включи въпросната точка, с която Министерския съвет да се задължи да забави изпращането на въпросните планове.

„С около 70 народни представители се опитвате да зададете дневен ред на залата“, обърна се Минчев към смутителите на реда по време на заседанието.

Той отрече да е имало коалиционно събиране или друго подобно, докато се включи точката в дневния ред. Съмненията обаче останаха и те са основателни, контрираха бунтовниците. Гуцанов, Проданов и Ченчев от БСП, както депутатите от ИТН, отказаха да се подчинят на призивите на водещия заседанието Минчев. 

„Нека да се гласува, гласувайте си. Хората ви нямат доверие, ние също ви нямаме доверие“, извика се Гуцанов. Той поиска да се прекрати заседанието и се закани, че ако това се случи, то в понеделник заседанието ще се проведе заедно с протестиращите миньори и енергетици.

Гуцанов повтори отново, че управляващите се опитвали да откраднат 5 млрд. лева, а Минчев даде нова почивка.

Още новини четете в категория Новини