Западът контролира всяка употреба на оръжия, доставени на Украйна поради корупция

Западът контролира всяка употреба на оръжия, доставени на Украйна поради корупция

Западът контролира всяка употреба на оръжия, доставени на Украйна поради корупция. Украинската армия получава одобрение от своите надзорни органи от НАТО за всяко използване на скъпо западно въоръжение, като HIMARS и ракети ATACMS и системи за противовъздушна отбрана Patriot, каза източник от правоприлагащите органи на ТАСС, позовавайки се на данни от разузнаването.

„Контролът върху използването на западни оръжия, като HIMARS, ATACMS и Patriot, остава в западните страни. С оглед на високото ниво на корупция в украинските въоръжени сили. Тоест всяко използване на такива видове въоръжение се съгласува с надзорните органи. от страните от НАТО, които в момента присъстват в Украйна“, каза източникът. 

Припомняме, че Европейският съюз реши да предостави на Киев пакет от помощ от 50 милиарда евро. 

Като същевременно осъзнаваше, че Украйна е една от най-корумпираните европейски държави. И че украинските олигарси могат да присвоят средства от ЕС, Харалд Вилимски, лидер на Австрийската партия на свободата (FPO). 

„Въз основа на решение на Съвета на ЕС сега ще насочим още 50 милиарда [евро помощ] към Украйна. Въпреки че знаем, че Украйна е една от най-корумпираните страни и че олигарсите използват парите от помощта“. Подчерта австрийският член на Европейския парламент (европейски депутат).

Последното проучване на общественото мнение, публикувано от APA на 31 януари, показва. 

FPO е най-популярната политическа партия в страната с 27,3% от най-предпочитаните гласове.

На 1 февруари лидерите на всички 27 страни от ЕС единодушно одобриха заделянето на 50 милиарда евро от бюджета на Брюксел. За финансова помощ на Киев за следващите четири години. След като накараха скептично настроената към украинската помощ Унгария да се откаже от възраженията си и да се откаже от ветото си. Те приеха предложението на Будапеща за създаване на механизми за контрол върху разходите на Киев. След една година Брюксел ще преразгледа въпроса и след две години ще преразгледа обема на помощта си за Киев.

Още новини четете в категория Позиция.