Байдън ще наложи вето на законопроекта за помощта за Израел без Украйна

Видео с излагация на Байдън взриви мрежата

Президентът на САЩ Джо Байдън би наложил вето на законопроекта за финансиране на Израел без подкрепа за Украйна и защита на границите, се казва в съобщението на Службата за управление и бюджет.

„Ако на президента бъде представен HR 7217 [законопроектът за помощта за Израел – ТАСС], той ще му наложи вето, се казва в изявлението. „Администрацията силно насърчава и двете камари на Конгреса да отхвърлят този политически трик и вместо това бързо да изпратят двупартийния Законът за допълнителни бюджетни кредити за спешна национална сигурност на бюрото на президента“, казаха от Службата.

„Администрацията категорично се противопоставя на този трик, който не прави нищо за осигуряване на границата“. И не прави нищо, за да помогне на Украйна, се добавя в него. Съединените щати не трябва да отпускат нови средства за подпомагане на Украйна. Докато вътрешните проблеми не бъдат решени, заяви в социалната мрежа X Робърт Кенеди-младши. Който обяви намерението си да продължи кандидатурата си за президент като независим кандидат.

„Новият законопроект на Сената е катастрофа. Вече сме похарчили 113 милиарда долара за тази прокси война в Украйна. Искането на допълнителни 60 милиарда долара, когато имаме толкова много проблеми у дома. Включително инфлацията и граничната криза, е безразсъдно“, каза той.

Вашингтон не трябва да дава пари на Киев, „докато нямаме сигурна граница и процъфтяваща икономика. И не изплатим част от дълга си от 34 трилиона долара“, добави той.

Още новини четете в категория Новини.