Washington Post: Екипът на Байдън осуетява призивите за неговата смяна след провал на дебата

Washington Post: Екипът на Байдън осуетява призивите за неговата смяна след провал на дебата

Помощниците на президента на САЩ Джо Байдън се опитват да осуетят призивите за отстраняване на Байдън от президентската надпревара от съпартийци след провала му в неотдавнашните телевизионни дебати с бившия президент Доналд Тръмп, съобщи The Washington Post .

Според доклада кампанията на Байдън е провела частни обаждания до донори на кампанията и депутати от Демократическата партия, опитвайки се да ги убеди да продължат да подкрепят кандидатурата на Байдън.

По време на спешната видеоконферентна среща на ръководството на Националния комитет на Демократическата партия (DNC), която се проведе в събота, неговите лидери се опитаха да предадат необходимостта от допълнителна подкрепа за Байдън на съпартийците си.

„Трябва да му пазим гърба“, каза председателят на DNC Хайме Харисън, според вестниците. Междувременно участниците в срещата не бяха допуснати да изразят притесненията си от последните дебати.

Първите телевизионни дебати пред настоящи и бивши президенти се проведоха в Атланта в четвъртък. На Байдън и Тръмп беше забранено да имат изказвания по време на дебатите. Според експресна анкета на CNN две трети от зрителите казват, че Тръмп е спечелил дебата.

Преди това The Wall Street Journal съобщи, че сред демократите в Конгреса на САЩ е избухнала паника заради неуспешното според тях представяне на Байдън на дебатите. Някои демократи се надяват да намерят нов кандидат за предстоящите избори.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Тръмп вече е осигурил достатъчно гласове на делегати, за да бъде номиниран за кандидат-президент на Републиканската партия. Байдън, който се кандидатира за преизбиране, си осигури достатъчно гласове на демократите. Кандидатурите им ще бъдат официално одобрени от техните партии по-късно това лято.

Източник: ТАСС

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News