Владимир Путин с разкритие: Западът ще смени Зеленски през първата половина на 2025 г.

Владимир Путин с разкритие: Западът ще смени Зеленски през първата половина на 2025 г.

Руският президент Владимир Путин изрази мнение, че Западът има планове да натовари украинския президент Владимир Зеленски с всички непопулярни решения и след това да го замени с друг през първата половина на 2025 година.

„Има решение на Конституционния съд на Украйна от 2015 г., където ясно е записано: мандатът на президента е пет години и това е. Западът просто не иска да го замени сега, не е настъпило времето. Вече съм казвал това, но това, ми се струва, е очевидно за всеки. Всички непопулярни решения ще бъдат приписани на него, включително намаляването на наборната възраст. Тогава ще бъде сменен. Мисля, че това ще стане някъде през първата половина на следващата година“, коментира Путин пред журналисти.

Путин поясни, че руски юристи са анализирали Конституцията на Украйна.

„Вече е написано, че в случай на военно положение правомощията, включително тези на върховния главнокомандващ, преминават към председателя на Радата“, отбеляза той.

„В закона за военното положение също се казва, че няма да има президентски избори, но не се споменава разширение на президентските правомощия, което означава, че времето изтича“, подчерта руският президент.

По отношение на увеличаващата се ескалация от страна на колективния Запад, Путин попита риторично: защо Русия трябва да се страхува и не е ли по-добре да продължи до края?

„Наблюдаваме как те постоянно нагнетяват ситуацията, очевидно разчитайки, че в един момент ще се уплашим“, обясни той.

„Но те казват, че искат да постигнат стратегическо поражение на Русия на бойното поле. За Русия това означава край на нейната държавност и хилядолетна история. Защо тогава трябва да се страхуваме? Не е ли по-добре да отидем до края?“, добави той.

Руският лидер също така съобщи, че руските въоръжени сили се подготвят за всички възможни сценарии за развитие на събитията в зоната на специалната военна операция. Той предупреди, че опитите на Украйна да изтласка руските сили от Харков ще бъдат много скъпи за Киев, но уточни, че Русия няма намерение да се приближава към Харков.

„Това е тактическо направление и врагът ще се опита да го представи като стратегически успех, ако успее“, каза Путин.

Условията на Русия за разрешаване на конфликта в Украйна ще се променят в зависимост от ситуацията на фронта, подчерта Путин.

„Нашите условия ще се променят според развитието на събитията на място“, отбеляза той.

„Всичко ще зависи от реалните обстоятелства. Тогава, разбира се, ще се адаптираме към тях“, добави руският президент.

Путин също така заяви, че Русия не възнамерява да включва в ядрената си доктрина клауза за превантивен удар, тъй като ответният залп е достатъчен за унищожаването на противника.

„Превантивен удар не ни е необходим, защото при ответен удар противникът ще бъде гарантирано унищожен“, поясни той.

Според доктрината от 2020 г., Русия може да използва ядрени оръжия в случай, че противникът използва оръжия за масово унищожение срещу нея или нейните съюзници, или при атака с балистични ракети. Също така, ядрени оръжия могат да бъдат използвани при агресия с конвенционални оръжия, когато е застрашено съществуването на държавата, припомни Путин.

 

Източник: Гласове

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News 

One thought on “Владимир Путин с разкритие: Западът ще смени Зеленски през първата половина на 2025 г.

Comments are closed.