Учени доказаха, че молитвата наистина има силата да лекува болести

Учени доказаха, че молитвата наистина има силата да лекува болести

Д-р Андрю Нюбърг, професор в университета Томас Джеферсън в Съединените щати, проведе изследване с ядрено-магнитен резонанс и установи, че молитвата и медитацията са наистина силни.

Когато правим тази практика редовно, мозъците ни увеличават активността във фронталните дялове и областта на езика, както и комуникацията.

Това трябва да се разбира като физическа тренировка за ума, която води до излекуване на различни заболявания и дори до развитие на мозъка.

Хубавото е, че не е нужно да сте монах или монахиня, за да се насладите на предимствата, които молитвата и медитацията могат да предложат.

За да заключи, че тези практики наистина са важни, д-р Андрю направи следния експеримент:

Той покани възрастни хора, които имат проблеми с паметта, да участват в изследването, за да ги наблюдава преди, по време и след медитации и молитви.

Анализът се извършва ежедневно, в продължение на 12 минути, в продължение на 8 седмици.

Резултатът беше много положителен по отношение на ползите за здравето от молитвата и медитацията.

Най-интересното е, че д-р Нюбърг твърди, че мозъците ни наистина имат структура, която се променя независимо от религията.

Друго проучване, публикувано в списанието Cancer Society. The Cancer Society установи, че пациенти със силни духовни вярвания реагират по-добре на лечението и имат по-малко симптоми.

Анализът е извършен с 40 000 пациенти.

Изследователи от Moffitt Cancer Center във Флорида установиха, че онези, които вярват в силата на молитвата и медитацията, имат по-добро физическо и психическо здраве от невярващите и немедитиращите.

Тези хора имат и по-добро съжителство със социалната среда.

От всичко това можем да заключим, че вярата и медитацията ни правят здрави хора.

И че човек се опира на три стълба: физически, умствен и духовен.

Не е ли прекрасно?

Източник: newsbul.com