Станислав Анастасов: „Капитал“ лъже, не съм писал писмо срещу Ахмед Доган

Станислав Анастасов: "Капитал" лъже, не съм писал писмо срещу Ахмед Доган

Пеевски „топи“ Доган за връзки с Русия пред посланиците от ЕС и НАТО. Под това заглавие “Капитал” разпространи информация, че “в писмо до посолствата съпредседателят на ДПС Делян Пеевски обвинява Ахмед Доган за провала на правителството на ГЕРБ заради „тесни връзки“ с Русия и „хибридна атака“ от страна на Доган срещу ДПС. 

Писмото е подписано, според публикацията, от Станислав Анастасов, който е зам.-председател на ДПС. 

В писмото до дипломатите се твърди, че „почетният председател има връзки с Митрофанова, а препоръката му да не се гласува кабинетът е хибридна атака”. 

Писмото било изпратено миналата седмица, малко след като опитът за съставяне на правителство с първия мандат се провали, разказва “Капитал”. 

„Веднага след като се провали опитът на ГЕРБ да прокара правителство на малцинството в парламента миналата сряда, от централата на ДПС са изпратили писмо до посолствата на страните от ЕС и НАТО, с което „Капитал“ разполага, като два източника потвърдиха, че писмото е получено в дипломатическите мисии.

В него се казва, че Централното оперативно бюро (тясното ръководство) на ДПС е решило да подкрепи предложения от ГЕРБ кабинет с премиер Росен Желязков като „единствения вариант в този парламента за съставяне на стабилно евроатлантическо правителство, което да осигури продължаване на членството на България в ЕС и НАТО и предоставянето на необходимата военна помощ за Украйна“. 

Но Ахмед Доган се е опитал чрез телефонни обаждания да даде указания да не се подкрепя правителството. 

„В резултат на това действията на г-н Доган доведоха до разделение в парламентарната група на ДПС, като 30 депутати гласуваха „за“ правителството, според партийното решение, 14 гласуваха „против“, а един се въздържа“, се казва в писмото, според публикацията на „Капитал“. 

Впечатление прави, че в писмото Ахмед Доган е наречен бивш председател на ДПС, а не почетен председател, каквато позиция той има в партията, след като се оттегли от лидерския пост през 2013 г.

Нещо повече – отправят се директни обвинения от страна на Пеевски към Доган за връзки с Русия.

„Като се имат предвид и предишни изяви и подкрепа на г-н Доган за Русия и нейната политика и тясната му връзка с посланик Митрофанова и руския консул в България, смятаме, че днешните му действия представляват хибридна атака срещу ДПС и парламентарната демокрация“, е написано в писмото, цитирано от „Капитал“. 

То е подписано от зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов. Но очевидно той говори от името на Пеевски, защото завършва с думите: „Председателят на ДПС г-н Делян Пеевски ви уверява, че той лично и партията, която той ръководи, остават ангажирани с евроатлантическия курс и ценности“, подчертава „Капитал“.

Станислав Анастасов: "Капитал" лъже, не съм писал писмо срещу Ахмед Доган

Станислав Анастасов: "Капитал" лъже, не съм писал писмо срещу Ахмед Доган

Ето какво написа заместник-председателя на ДПС Станислав Анастасов в своя позиция в социалните мрежи.

Разпространеното фалшиво „писмо“ от медиите на Прокопиев е нагледен пример в класическия стил на активно мероприятие на ДС.

Нямам никакво съмнение, че този опит за нагла манипулация е в отговор на призива на Областните председатели на ДПС за единно и цяло ДПС под ръководството на тандема „Доган-Пеевски“. Това не се харесва на няколко дерибеи и мераклии. Синхронът с медиите на Прокопиев ясно демонстрира, че в личната си борба тези хора не подбират средства. Те са готови да се съюзят и с най-големите душмани на ДПС в името на личното си благоденствие.

Няма да стане! ДПС начело с тандема „Доган-Пеевски“ е по-силно от всичко и всеки!

 

Станислав Ангелов, Фейсбук

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News