СКАНДАЛ СЪС СТАДИОНА НА ЦСКА! Реконструкцията се отлага

СКАНДАЛ СЪС СТАДИОНА НА ЦСКА! Реконструкцията се отлага

ЦСКА съобщи, че реконструкцията на стадион „Българска армия“ се отлага за неопределено време. От клуба обявиха наскоро, че са получили разрешение за реконструкция, но след това беше подадена жалба.

„В деня, в който трябваше да ви съобщим, че получаваме най-важния за нас документ, да ви разкрием плановете си за бъдещето, както и да обявим организацията ни за последния мач на ст. „Българска армия“, с огромно съжаление и разочарование трябва да напишем друго. След постъпила жалба в последния възможен момент всичко това се отлага за неопределено време. След входирането на сигнала, с който ви запознахме миналата седмица, сега същият този професионален жалбоподател е входирал реална жалба, заради която, вместо да влезе в сила, разрешителното за строеж трябва да влезе в съда“, се казва в съобщението.

От ЦСКА допълват, че жалбата „ще сложи спирачки“ на планираните дейности и предвидените кампании, и призовават подателя  да я оттегли.

„Можем само да гадаем какви биха били подбудите му да забави проект в полза на цял един град, но го призоваваме да преосмисли решението си, защото няма нито една обективна причина да не получим разрешително за реконструкция на рушащо се съоръжение, което ще превърнем в приказно място. Вярваме, че нищо не е в състояние да спре изпълнението на целта ни, но и недоумяваме как е възможно в правова държава всяко намерение за нещо позитивно да бъде поставяно под непрекъснат обстрел и да се случва толкова трудно.

Бившият административен директор в ЦСКА Милко Георгиев избухна с публикация в личния си профил в социалната мрежа Facebook. Това се случи малко, след като от клуба съобщиха за случилото се. Той признава, че „доколкото е разбрал, в петък се обмисля блокиране на кръстовището на „Орлов мост“.

 

Бързо обаче се разбира и кой е подал жалбата. Става въпрос за кандидата за кмет на район „Красно село“ Николай Веселинов, който за пореден път възразява писмено срещу проекта за реконструкция на червения дом, пише Sportlive. Фен засича Веселинов в центъра на София и му задава въпроси. Веселинов отговаря, че пуска жалби, защото „има право на определени граждански права, от които не се отказва“.

Видео: ТУК

 

ПОЗИЦИЯ:

В нашата медия има фенове на различни отбори, вкючително и на „Левски“, но всички сме на едно мнение – реконструкцията на стадион “ Българска армия“ е добра новина не само за ЦСКА, но и за футбола като цяло в България, на който му останаха малко радости (по тази тема има какво да се каже).