Шефът на МВР нахлу в студиото

Шефът на МВР нахлу в студиото

Интервюто на кмета на София Васил Терзиев пред bTV разбуни духовете и предизвика светкавична реакция от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

„Предаването излиза от нашия предварителен план и сценарий. Има реакция от страна на министъра на вътрешните работи след интервюто с кмета Терзиев“, обяси водещата Мария Цънцарова около 30 минути след края на интервюто с Терзиев.

„Сега разбирам от продуцента на предаването, че той веднага е приел моята покана“, посочи тя.

Стоянов действително пристигна в студиото. Повод за това бяха думите на градоначалника, че не е работа на МВР министъра да се занимава с ремонта на бул. „Патриарх Евтимий“.

„В моята работа като журналист за първи път ми се случва да отправя покана към министър на вътрешните работи и той да я приеме в рамките на предаването. Разместихме нашия предварителен план, за да разберем защо е толкова важна тази тема за столицата“, призна водещата.

„Това е изключително важна тема – новата организация на движението в центъра на София. Аз считам, че е редно да се чуе и другата страна“, заяви от своя страна Калин Стоянов.

„Това, което аз поисках днес – включването в ефир, исках само и единствено да му напомня, че законът е за всички, включително и за Столична община“, подчерта той.

„Получихме множество запитвания от граждани и неправителствени организации какво ще предприемем“, каза той относно решението на съда по казуса.

„Ние имаме правомощия и по този казус. Още в понеделник изпратихме разпореждане до заместник-кмета на Столична община, с което го уведомяваме за решението и че то следва да бъде изпълнено“, изтъкна Стоянов.

„Ние искаме да се обезопасят всички новопоставени елементи и трасета“, заяви министърът.

Той попита общината според тях има ли право МВР да глобява за шофиране по новопоставената бус лента.

Стоянов отговори и на упреците, че като министър на МВР лично се занимава с „три улици“: „Тези три улици са в центъра на европейска столица. Това, което се случва там от днес за утре, е недопусимо“.

„Има шеф на СДВР. Но има и министър на вътрешните работи“, подчерта той.

Стоянов каза още, че в четвъртък Васил Терзиев му е писал, че появата му на място и изявлението му пред медиите същия ден не било коректно и било PR акция.

 

Източник: БЛИЦ

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News