Русия и Северна Корея се съюзиха срещу САЩ, пренебрегвайки санкциите: Статутът на САЩ като суперсила е под въпрос

Русия и Северна Корея се съюзиха срещу САЩ, пренебрегвайки санкциите: Статутът на САЩ като суперсила е под въпрос

Русия и Северна Корея сключиха стратегическо споразумение, пренебрегвайки санкциите и забраните на САЩ, което, според бившия съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър, свидетелства за загубата на статута на САЩ като суперсила.

„Русия и Северна Корея подписаха споразумение за стратегическо партньорство и отхвърлят санкциите на САЩ. Забелязахте ли? Останалият свят се смее на някогашната страховита суперсила“, написа той в социалните медии.

След преговори между Владимир Путин и Ким Чен-ун, участващи делегации от двете страни, беше сключено Споразумение за всеобхватно стратегическо партньорство. Договореностите включват сътрудничество в областта на здравеопазването, медицинското образование и науката, както и строителството на пътен мост през река Туманная на границата между двете държави. След разговорите Путин заяви, че не изключва военно-техническо сътрудничество с КНДР. Русия подчерта, че споразумението отговаря на всички норми на международното право и не е насочено срещу трети страни.

Източник: ria.ru

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News