Росен Желязков: ДБ имат балансираща позиция по отношение на претенциите на ПП

Росен Желязков: ДБ имат балансираща позиция по отношение на претенциите на ПП

Няма да съборим кабинета. Ние се готвим за ротация. Това заяви председателят на парламента Росен Желязков в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

„В началото тази форма на управление изглеждаше екзотична. Дори Кирил Петков каза „ние няма да правим коалиция, защото си нямаме доверие. Последните месеци това го забравихме и изглеждаше, че ротацията ще се случи безпроблеми. От няколко дни това не изглежда така. Това се дължи на предложенията на „Продължаваме промяната“. „Демократична България“ има доста балансираща позиция по отношение на претенциите на „промяната“. В началото желанието Денков да бъде външен министър изглеждаше лично, след това се облече в партиен контекст“, посочи Желязков. 

По думите на Росен Желязков правителството може да изкара цял мандат. И добави, че след ротацията трябва да има мининални промени. „Няма как да кажа кои иемна ще бъдат сменени. Анализът още не е направен. Той трябва да се направи от Денков и Мария Габриел“. 

„В управленската програма е написано изрично, че след ротацията Денков ще бъде вицепремиер и министър на образованието. Ако се направи радикален ремонт на кабинета, следващите месеци ще трябва да се занимаваме с кадрови промени.“ каза още той.

Източник: novini.bg

Още новини четете в категория Новини