Какво са предлагали ПП-ДБ на ГЕРБ в замяна на МВнР?

Какво са предлагали ПП-ДБ на ГЕРБ в замяна на МВнР?

Кой ще е новият външен министър още е предмет на разговори. Надявам се това да бъде акад. Николай Денков. Но има напрежение по темата. Това заяви Никола Минчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“ в ефира на Нова телевизия. 

„Надявам се дискусиите да протекат в по-спокоен тон. Не си заслужава заради един министерски пост да бъде спряна работата по други съществени приоритети – попълване на регулатоирте, продължаване на съдебната реформа. Не съм казал че отстъпваме. Казвам, че има друите приоритети, които са важни. Нито имаме решение, нито е ставало дума за това в разговор с ГЕРБ – СДС“, каза още зам.-председателят на парламента. 

Аргументът ни акад. Денков да бъде външен министър се корени, че външната политика на държавата ще бъде концентрирана само в ГЕРБ-СДС, уточни Минчев. 

Минчев изрази надежда, че тази година ще има само евроизбори.

„Това не е политическата перспектива за старната. Не мисля, че нови избори ще доведат до по-позитивна ситуация“. 

По думите от ПП-ДБ не са предлагали други министерства на ГЕРБ в замяна на МВнР.

И добави, че се очакват минимални промени при ротацията. „Не мога да кажа конкретни имена. Да кажа предварително нечие име без да е официализирано не е професионлано. Ротацията означава нов кабинет, на практика идеята е да продължи работа по същия начин. Самата ротация да остане формалност, отколкото голяма съществена промяна“, коментира още Минчев. 

Източник: novini.bg

Още новини четете в категория Новини