Три гранични пункта блокирани от „Възраждане“

Три гранични пункта блокирани от "Възраждане"

От партия „Възраждане“  съобщиха, че предприемат блокади на три гранични контролно – пропускателни пункта – „Лесово“, „Йовково“ и „Русе“.

Тъкмо земеделските производители обявиха, че спират ефективните протести на ключови пътища в страната, сега и „Възраждане“ блокира границите на България с Турция при Лесово, с Румъния при Йовково-Кардам и с Румъния при Русе.

Протестът е по повод отхвърлянето от КС на предложението за Референдум за запазване на българския лев. 

Като мотиви за протеста се сочи и превръщането ни в територия, която ще бъде населена с мигранти. Подготвят ни за буфер между Африка и Азия и западния свят, заявиха от „Възраждане“ в съобщение до медиите.

 300 протестиращи с близо 90 автомобила блокираха ГКПП Лесово, обясни депутатът на „Възраждане“ от Ямболски избирателен район Никола Димитров.

Той не даде категоричен отговор до кога ще продължи протестът.

„Конституционният съд се подигра с волята на 604 000 българи, които искаха да бъдат питани дали да се приеме еврото и кога да се приеме еврото. Това беззаконие, което се случва в държавата, е време да спре. Затова и ние избрахме да блокираме освен „Лесово“, в момента са блокирани още две ГКПП-та, които са съседни да други държави – на Румъния, и на Сърбия. Движението е спряно, напрежение няма. Организирали сме лента за  пропускане на линейки и пожарни, което е редно да го има. Ние изразяваме волята си на протест. На Лесово ще продължим протеста до когато можем“, посочи той.

„Управляващите престъпници се изгавриха с волята на 604 000 българи и погазиха конституционното ни право на референдум за запазване на българския лев. Сега е наш ред да отвърнем на удара! Тепърва почваме!“, обяви лидерът на партията на Костадин Костадинов.

Блокадите продължават и в неделя в цялата страна. Костадинов заяви, че няма да разкрие предварително местата за утрешните протести, за да не се подготви полицията.

Превръщат ни в територия, която ще населят с мигранти. Подготвят ни за буфер между Африка и Азия и западния свят. Вече 30 години те управляват и унищожават България и само ние можем да ги спрем“, заявиха от „Възраждане“.

Източник: mediamall.info

Още новини четете в категория Новини