РАЗКРИТИЕ! ПП-ДБ с изненадващ ход за мандата

РАЗКРИТИЕ! ПП-ДБ с изненадващ ход за мандата

„Недопустимо е да няма осъждане на трагедията, която се разиграва в Украйна. Вчера има 40 загинали от руска атака в Киев“.

Това каза в ефира на БНТ лидерът на ДСБ генерал Атанас Атанасов.

„Скептик съм, че може да бъде реализиран вторият мандат, с оглед на сегашното управление“.

„Много внимателно обсъдихме ситуацията. Тя е много динамична. Имаме опит и смятам, че много внимателно трябва да подходим към тази ситуация. Повечето хора не желаят нови избори и трябва да направим всичко възможно да не се стига дотам“, обяви Атанасов.

„Възможно е да се случи непартийно правителство. За българския народ е важен министър-председателят“, уточни той.

„Имаме сериозно отношение към държавата и следим за обществените настроения. В тази, продължила три години политическа криза, два пъти поемахме отговорност и създадохме правителство“, заяви той.

„През тази седмица, след провеждане на сериозен диалог с „Продължаваме промяната“, трябва да намерим общо решение“, обясни Атанасов.

И пак подчерта: „Много е важна фигурата на кандидата за министър-председател. При третия мандат е характерно това, че мандата се получава от политическата сила, а не от кандидат за премиер. При него няма и срок за реализиране.

Ако получим третия мандат, това ни дава възможно да проведем разговор с останалите политически фигури за премиер, коментира Атанасов. Ще отидем при Радев с готова платформа, за да го убедим“.

 

Източник: БЛИЦ

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News