Пеевски прави това, за което Ахмед Доган го оправомощи

Пеевски прави това, за което Ахмед Доган го оправомощи

През последните дни много анализатори дадоха грешна посока на случващото се в ДПС. Вероятно е неволно или от незнание, но истината винаги има няколко страни.

Всъщност Делян Пеевски прави това, за което Ахмед Доган го оправомощи още през 2023. Ако трябва да бъдем честни тези процесите, които наблюдаваме сега в ДПС, бяха започнати именно от Ахмед Доган.

Нима, забравиха анализаторите, че именно Ахмед Доган отстрани Мустафа Карадайъ от поста председател на ДПС? Нима, забравиха анализаторите, че заедно с Карадайъ си отидоха и неговите заместници?

Още през 2023 г. Ахмед Доган подготви почвата за днешните процеси. Нима, забравиха анализаторите, че през ноември 2023 г. Делян Пеевски поска цялата власт в ДПС?

Философът Ахмед Доган обаче, не му я даде. Познавачът на четирите закона на Диалектически материализъм знаеше, че щеше да направи лоша услуга на Пеевски, ако му бе дал веднага цялата власт в ДПС.

Ахмед Доган прекрасно знаеше за количествените и качествените изменения, които ще настъпят в ДПС. Той прекрасно знаеше и за отрицанието на отрицанието, което неизбежно ще настъпи в ДПС. И няма как да не е знаел и да не ги е предвидил тези важни процеси.

Още тогава при избирането на Пеевски за съпредседател на ДПС Ахмед Доган даде мощно рамо, наричайки го „феномен в политиката“.

Доган добре е изучил процесите на прочистване в системните партии. През такива процеси преминаха и ГЕРБ, и СДС, и БСП, и ДСБ. Характерното при тях е, че всички загубиха подкрепата на избирателите си, а някои дори са заплашени от изчезване.

Не така стоят нещата при ДПС. Неслучайно предизборния лозунг на ДПС бе „Заедно с хората!“. Неслучайно в парламента за първи път ДПС има 47 народни представители и още по-неслучайно голяма част от тях са нови и млади за политиката хора.

Процесът за ново начало в ДПС е задействан

Ахмед Доган прекрасно е знаел, че това няма да мине без сблъсък на поколенията. Изчаквателната роля, която е заел сега отдавна е проиграна. Сега Ахмед Водач като създател на ДПС трябва да помири рожбите си. Едните ще изпрати в заслужена почивка, а на другите ще разчисти пътя за Новото начало.

Ахмед Доган знае, че само това е верния път за излизане от политическата изолация и няма връщане назад.

Източник: MediaMall.info

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News