Радев: Иска се оставката на шефа на ДАНС, не защото е нарушил закона, а защото го е спазил

Румен Радев: Българската армия се сблъсква с много проблеми

Президентът Румен Радев благодари на всички граждани, които са излезли и са гласували. Той поздрави всички нови кметове и общински съветници с победата. 

„Всеки нов кмет идва с очакването за промени към и това за по-добро, но това е голяма отговорност“, заяви президентът.

„Местната власт ще трябва да се справи с последствията от ниската избирателна активност, която неизбежно влече и понижена легитимност“, допълни Радев.

Президентът Радев обяви, че ще се запознае с представените аргументи относно искането за предсрочно освобождаване на Пламен Тончев.

„Реалните мотиви са известни отдавна, чухме ги в „онзи запис“, те целят овладяването на службите. Една власт е силна със спазването на закона, а не с позиционирането си над него“, заяви Радев.

Президентът заяви, че е чул внимателно изявлението на премиера Денков от петък вечерта и допълни, че в закона за ДАНС ясно са посочени основанията, при които може да бъде освободен председателя на ДАНС и сред тях, по думите на Радев, не фигурира липса на доверие от страна на Денков.

„По логиката на министър-председателя самото правителство трябва незабавно да си подаде оставката, защото огромното мнозинство от българите му нямат доверие“, добави Радев.

„Те и в сглобката си нямат доверие, но са се стиснали здраво един за друг в името на оцеляването“, категоричен бе Радев.