АКТУАЛНИ

Путин посети командния пункт на руските въоръжени сили в Ростов на Дон

УЖАС! Ще допусне ли Путин война между Русия и Великобритания?

Руският президент Владимир Путин посети командния пункт на руските въоръжени сили в южния руски град Ростов на Дон, където беше информиран за специалната военна операция, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери в петък.

„Връщайки се от Перм, президентът Путин направи обиколка на Ростов на Дон, където посети командния пункт на руските въоръжени сили“, каза той.

Началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов запозна руския президент с актуалната обстановка в зоната за специална операция.

„Проведени са разговори и с други високопоставени военачалници“, добави Песков.

По-късно Герасимов докладва на Путин, че руските войски продължават да изпълняват задачите си в съответствие с плана на специалната военна операция.

„Обединената групировка изпълнява задачи в съответствие със замисъла на операцията“, съобщи Герасимов.

Путин редовно посещава командния пункт на руската специална военна операция в Ростов на Дон. По-конкретно, той проведе среща тук и изслуша докладите на военните на 19 август. Той също направи спирка в Ростов на Дон в средата на март, по време на посещението си в Мариупол. Путин също беше в сградата на 31 декември 2022 г., когато направи обръщение към страната в новогодишната нощ.