Топ холивудски актьори предлагат 150 милиона долара за прекратяване на стачка

Топ холивудски актьори предлагат 150 милиона долара за прекратяване на стачка
 
Носителят на „Оскар“ Джордж Клуни и други топ холивудски звезди предложиха 150 милиона долара на профсъюза на актьорите SAG-AFTRA като част от предложение за прекратяване на стачката на актьорите, тъй като тя наближава 100-ия си ден.

Тяхното предложение, потвърдено от говорителя на Клуни в четвъртък, ще осигури на съюза допълнителни 150 милиона долара за три години и може да помогне за финансирането на подобрени ползи за здравето.

Клуни също каза, че топ звездите ще събират остатъците само след като по-нископлатените актьори получат своите.

„Много от най-добре печелещите искат да бъдат част от решението“, каза Клуни пред холивудското издание Deadline, което първо съобщи новината. „Смятаме, че е справедливо да плащаме повече в синдиката.“

Говорител на SAG-AFTRA не отговори веднага на искане за коментар.

Членовете на SAG-AFTRA са в стачка от юли. Преговорите между синдиката и Алианса на филмовите и телевизионни продуценти (AMPTP) се провалиха миналата седмица, попарвайки надеждите за бързо решение.

Стачката, която ще отбележи 100-ия си ден в събота, прекъсна филмовата и телевизионната продукция, оставяйки без работа хиляди членове на екипа, както и актьорите.

Холивудските филмови и телевизионни сценаристи ратифицираха нов тригодишен договор по-рано този месец, слагайки край на 148-дневното им прекъсване на работата.

Източник: reuters.com