АКТУАЛНИ

Путин и Си Цзинпин готвят среща, ще обърнат голямо внимание на ситуацията в света

Путин и Си Цзинпин готвят среща, ще обърнат голямо внимание на ситуацията в света

Международните теми ще бъдат сред основните на предстоящите разговори между руския президент Владимир Путин и китайския държавен глава Си Дзинпин в Пекин, съобщи говорителят на руския лидер Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

„Много голямо, защото и Русия, и Китай играят много важна роля в международните дела, тази роля нараства“, каза той в отговор на въпроса на журналиста колко внимание ще бъде отделено на международната обстановка на срещата между двамата лидери.

Песков посочи, че Москва и Пекин са обединени от интеграционни процеси и много общи организации, „чиято привлекателност в очите на световната общност нараства“, допълва БТА. „Те включват редица държави, които вече представляват по-голямата част от световния БВП и по-голямата част от световното население“, посочи говорителят на Кремъл.

Третият международен форум „Един пояс, един път“ ще се проведе в китайската столица от 17 до 18 октомври. Руският президент планира да вземе участие в него. В същото време Кремъл очаква, че той и Си Дзинпин  „ще намерят време за конфиденциален диалог на четири очи“.