Времето на 16 октомври 2023 година

Времето на 26 февруари 2024 година

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще се повишава.

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. До края на нощта, започналото от северозапад увеличение на облачността ще обхване цялата страна. На места, главно в Северна България ще превали дъжд. Вятърът ще е от северозапад, умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София – около 8°. През деня облачността от северозапад бързо ще намалее, в по-голямата част от страната до слънчево време. Преди обяд над източните райони все още ще е значителна и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, след обяд ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, малко по-ниски в Североизточна България, в София около 16°. Вечерта от югозапад ще започне ново увеличение на облачността, първоначално висока.

Над планините облачността от северозапад бързо ще намалее до слънчево време. Превалявания са възможни в Родопите, където облачността най-късно ще намалее. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, след обяд ще започне да отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието преди обяд ще бъде облачно и на много места ще превали слаб дъжд. След обяд облачността от север бързо ще намалее. Преди обяд ще духа умерен до силен северозападен вятър, който през деня постепенно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат между 15° и 17°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 41 мин. и залязва в 18 ч. и 42 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 1 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 21 мин. и залязва в 19 ч. и 25 мин. Фаза на луната: два дни след новолуние.