Президентът Владимир Путин: Западът изчерпва боеприпасите си

Президентът Владимир Путин: Западът изчерпва боеприпасите си

Извън общественото мнение Западът изисква украинските войски да напредват на всяка цена, каза руският президент Владимир Путин на среща на Международния дискусионен клуб „Валдай“.

„Западът изчерпва боеприпасите си. Както вече казах, САЩ произвеждат 14 000 снаряда с калибър 155 мм на месец, а украинските войски използват до 5 000 от тях дневно. Западът се опитва да увеличи производството им до 75 000 на месец до края на следващата година, но е още далеч. Същото важи и за Европа“, каза Путин.

„Те казаха, че са предоставили [Украйна] всичко необходимо, с бронирани превозни средства и боеприпаси, казаха, че са направили всичко възможно за Украйна. Това казаха, не съм си го измислил. Те заявиха публично, че са свършили своята работа и сега всичко зависи от Украйна, която трябва да започне своята контраофанзива. И извън публичното пространство те добавят, че това трябва да стане „на всяка цена“, продължи той.

„Повярвайте ми, знам за какво говоря. И те точно това правеха – опитваха се да напреднат на всяка цена“, добави руският президент.