Президентът Радев не прие предложението на МС да ръководи делегацията ни на срещата на НАТО

Президентът Радев не прие предложението на МС да ръководи делегацията ни на срещата на НАТО

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерски съвет да ръководи делегация ни на срещата на НАТО, съобщиха от Президентството. 

Припомняме, че по-рано днес служебният премиер Димитър Главчев обяви от Брюксел, че е държавният глава ще оглави делегацията.

„Държавният глава и върховен главнокомандващ винаги е настоявал и работил за модернизацията на въоръжените сили, за повишаване на националния отбранителен капацитет, за засилване на приноса на България в укрепването на възпиращия и отбранителен потенциал на източния фланг на НАТО“. Това отбелязват от Президентството.

В съобщението, изпратено до медиите се уточнява още, че от първия ден на войната в Украйна държавният глава остро осъжда руската агресия. На националните и международни форуми президентът Радев винаги е поддържал всички елементи на колективния подход за гарантиране на сигурността, за повишаване на отбранителните способности, прилагането на регионалните планове на Алианса и увеличаване на средствата за отбрана.

„В същото време държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна.

Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон“. Това отбелязват още от Президентството.

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News