Рябков: Русия и САЩ поддържат каналите за комуникация отворени

Рябков: Русия и САЩ поддържат каналите за комуникация отворени

Русия и САЩ поддържат отворени комуникационните канали и поддържат контакти чрез президентските администрации и специалните служби, каза заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков.

„Каналите за комуникация с Вашингтон не са затворени – точно завчера се проведе много важен телефонен разговор между руския министър на отбраната Андрей Белоусов и неговия американски колега (Лойд Остин – ТАСС). Има контакти на други нива и по други линии, По линия на президентските администрации, в частност по линия на разузнавателните служби, дипломатическите агенции поддържат контакт помежду си по свои въпроси, и това се случва редовно“, каза той по време на предаване на телевизия „Россия-1“.

„Не бива да изпадаме в ситуация, в която работим с черна кутия, в която идват някакви импулси от наша страна вътре и изходът е нула. Затова са важни каналите, които споменах, затова е функцията на посланиците и посолствата. И ние няма да се откажем от нито един от тях и вие можете да се отнасяте към жанра на дипломатическите демарши както искате, но това също е важен елемент от цялостната работа, особено в сегашния кризисен период“, каза още заместник-министърът на външните работи.

Източник: ТАСС

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News