Правителството и земеделците постигнаха съгласие, протестите спират (ВИДЕО)

Земеделците се разбраха с Денков (ВИДЕО)

„Имахме поредната среща със зърнопроизводителите, която беше съдържателна и задълбочена. Имаме съгласие по основните точки. В неделя очакваме да редактираме текста на споразумението, така че то да придобие краен вид и в понеделник да го подпишем.“

Това заяви министър-председателят Николай Денков на съвместен брифинг с министъра на земеделието и храните Кирил Вътев и представители на зърнопроизводителите в Министерски съвет, предава NOVA.

„Имаме разбирателство по трите точки, които бяхме поставили предварително. Към момента, това, което е важно е, че спираме ефективните протестни действия от понеделник. Събота и неделя вече бяха отменени. Ще се изготви текст на споразумение, между нас като представители на бранша и премиера, който да бъде разписан от всички”, каза председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

Той благодари на колегите си, които са участвали в протестите, както и на органите на реда. И още – поднесе извинения си към всички граждани, които са били възпрепятствани и на бизнеса, който е понесъл негатив заради протестите им.

Още новини четете в категория Новини