Опасно време в цялата страна, предупреждение за проливни дъждове

Опасно време в цялата страна, предупреждение за проливни дъждове
Предупреждение за опасно време: В цялата страна днес е обявен оранжев код заради очаквани интензивни валежи и силен вятър.

На няколко сигнала заради проблеми с проливния дъжд в София са се отзовали екипите на Столичната община.

Обстановката към този час е нормална, няма наводнени улици и булеварди.

Екипи на Столична община са в готовност да реагират на сигнали за проблеми заради проливния дъжд.

Тази нощ екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са реагирали на 8 сигнала за завирявания и две паднали дървета на пътните платна.

Проблемите са били основно в районите „Красна поляна“ и „Витоша“.

Заради прогнозата, че обилните валежи в София ще продължат през целия ден, днес се извършват наблюдения на нивата на реките и общинските язовири, които към момента са в норма, уточняват от общината.

Все пак системата за наблюдение на реките отчита повишение на места от около 50-60 см, но екипите проверяват на място за критични места.

Речните корита имат нормална проводимост и няма опасност от разливи.

„Обстановката е нормална на територията на София. Имаме от вечерта 8 сигнала, на които сме реагирали заедно с колегите от столичната пожарна, които също се отзовават на сигнали и работят през нощта. В момента имаме отстранени 7 сигнала, които са свързани с различни видове завирявания, които бързо са отстранени. Нашите екипи правят обходи така че за момента ситуацията е нормална. Имаме повишения на реките, но в рамките на нормалното. Няма преливане“, заяви пред БНТ Красимир Димитров, директор на „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община.