АКТУАЛНИ

Не успяха да подпалят света с русофобията, но са напът пак да го изгорят с антисемитизма

Не успяха да подпалят света с русофобията, но са напът пак да го изгорят с антисемитизма
Разчовечаването в този екзистенциален конфликт е взаимно и ще надхвърли границите на Светите земи, каквато е целта

Европоцентрично

Не успяха да подпалят света с русофобията, но са напът пак да го изгорят с антисемитизма.

Защото както палестинците са заложници на избраните от тях ислямисти и терористи от ХАМАС /братя мюсюлмани/, така и Израел е заложник на своя най-голям съюзник /биг брадър, чичо Сам/, който е приспал спецслужбите му за клането на 7 октомври – и спиралата на ирационалната жестокост – взаимна, е неудържима. Отвлечените от ХАМАС израелски деца, едно от които на няколко месеца, и избитите после от израелски ракети палестински деца под останките на домовете им, в болницата…

Разчовечаването в този екзистенциален конфликт е взаимно и ще надхвърли границите на Светите земи, каквато е целта.

Заинтересованите от 7 октомври са незаинтересовани от мирен договорен процес между изралеци и саудитци, а от война в Близкия Изток, която ще рефлектира в Европа /Русия ще удържи, а вероятно и Иран/. Украйна не е достатъчна за европейски хаос – тя дестабилизира икономически ЕС, откъсна го от Русия, но политически отвътре той може да бъде допълнително хаотизиран от ислямските “нови” европейци, които да “защитят” палестинците с антисемитски погроми.

Войната засилва крайностите – на глобалистките комсомолци, ампутирани от национална принадлежност, и на крайно десните крипто нацисти, лишени от национална търпимост – и едните, и другите са в изобилие в Европа. Да, може да възразите, че мнозинството от хората в ЕС е нормално, неагресивно, но такова беше и в Палестина, и в Израел, до момента на показната жестокост на 7 октомври, отприщила непропорционален по жестокост отговор, който е реакция на екзистенциална заплаха.

А кой печели екзистенциално от военни конфликти, притичвайки се на „помощ“?

Дарина Григорова, фейсбук