НА СВЕТЛО! Ето за какво са се срещали Спас Русев и Кирил Петков! Корупция…

НА СВЕТЛО! Ето за какво са се срещали Спас Русев и Кирил Петков! Корупция…

Разбра се защо е била срещата на Кирил Петков със Спас Русев.

Той е отишъл на тази среща, пратен от началниците си в Сглобката, за да се разбере за одобряването на сделката за Булсатком в КЗК. Тази сделка е жизнено важна за Спас Русев и за тайнствените му партньори във Виваком и НОВА ТВ на скандалния сръбски бизнесмен Драган Шолак. Соня Колтуклиева, която
Подробности изнесе журналиста Явор Дачков и сайтът „Гласове“.

Дни след срещата на Кирил и Спас Русев КЗК одобрява „Булсатком“ утре. Това научи „Гласове“ от отлично информирани източници.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще одобри този четвъртък изцяло сделката за придобиване на „Булсатком“ от „Виваком“ – броени дни след срещата на Кирил Петков и Спас Русев в Гранд Хотел София, която бе заснета от агенция ПИК, твърдят запознати. Спас Русев се води собственик на „Булсатком“, а преди това бе в надзорния съвет на „Виваком“. Компанията-майка на „Виваком“ Юнайтед груп от своя страна е финансирала с кредит Спас Русев за придобиването на мрежата на „Булсатком“.

След тази услуга за ортаците в Сглобката се очаква Кирил Петков да бъде подобаващо възнаграден, включително да сложи и свой човек в новата КЗК при разпределянето на порциите в регулаторите.

 

Още новини четете в категория Новини