АКТУАЛНИ

Мощен циклон връхлита България

Мощен циклон връхлита България

По последни данни очакваме усложнена синоптична обстановка на 4-ти ноември! Според ЕС и ГФС, през страната ще премине средиземноморски циклон.

Очакваме много силни пориви на вятъра над Източна България, като на места ще се разразят и силни гръмотевични бури. Обстановка ще се усложни и на места в Тракия, Добруджа, а по-късно и над Черно море, поривите на вятъра ще надминат 100 км. в час. За това предупреждават синоптиците от Meteo Balkans („Метео Балканс“).

Моделите прогнозират и формирането на циклогенез и съответно задълбаване на циклон над нашата страна. При тази синоптична обстановка се очакват и материални щети над Източна България. 

Според метеоролозите е твърде рано да се даде категорична прогноза, но опасността е сериозна. Тоест три метеорологични модела прогнозират подобен сценарии и ансамбълът на моделите – също.

„За нас е много важно да дадем точна първична прогноза. Въпреки, че е рано да се посочи кои райони вероятно ще бъдат най-силно засегнати. Много зависи точно къде ще премине самият циклон“, уточняват синоптиците.