Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин отново е в болница

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин отново е в болница

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин делегира своите функции и задължения на своя заместник Катлийн Хикс по време на хоспитализацията му, според изявление, публикувано от прессекретаря на Пентагона Патрик Райдър.

„По-рано днес министърът на отбраната Лойд Дж. Остин III беше транспортиран от охраната си до Националния военен медицински център Уолтър Рийд, за да бъде прегледан за симптоми, предполагащи възникващ проблем с пикочния мехур. Той все още е в болницата и получава лечение. Приблизително 4: 55 ч. днес, министър Остин прехвърли функциите и задълженията на кабинета на министъра на отбраната на заместник-министъра на отбраната Катлийн Хикс. Заместник-министърът на отбраната пое функциите и задълженията. Председателят на Съвета на началник-щабовете, Уайт Камарата на представителите и Конгресът са уведомени“, се казва в изявлението.

Райдър каза в изявление по-рано, че Остин е хоспитализиран със съмнения за проблеми с пикочния мехур. „Днес, приблизително в 14:20, министърът на отбраната Лойд Дж. Остин III беше транспортиран от своя охрана до Националния военен медицински център Уолтър Рийд, за да бъде прегледан за симптоми, предполагащи възникващ проблем с пикочния мехур. Заместник-министърът на отбраната и председателят на Съвета на началник-щабовете са уведомени. Освен това са получени уведомления от Белия дом и Конгреса“, се казва в изявлението.

Според Райдър Остин „запазва функциите и задълженията на своя офис“. „Заместник-министърът е готов да поеме функциите и задълженията на министъра на отбраната, ако е необходимо. Секретарят Остин пътува до болницата с некласифицираните и класифицирани комуникационни системи. Необходими за изпълнение на неговите задължения“, каза той в изявлението.

Още новини четете в категория Позиция