Лукашенко: Фалшивото единство между САЩ и Европа не може да заблуди никого

Лукашенко: Фалшивото единство между САЩ и Европа не може да заблуди никого

Европа и САЩ не са обединени, колкото и да се опитват да го покажат, каза президентът на Беларус Александър Лукашенко пред репортери по време на посещението си в Брестка област, пише ТАСС.

„Европа и Америка, колкото и да показват, че са единни, нямат единство. Можете да сте сигурни, че това не е само мое мнение, но и това, което съм чувал от други хора. И не само аз, но и нашите военни и [офицери от държавната сигурност]“, каза Лукашенко, както съобщи агенция БелТА.

Според Лукашенко Европа не иска да воюва и ескалацията на конфликта в Украйна е против нейните интереси, тъй като войната бушува на нейна земя, а САЩ са далече и единственото им бреме е околовръстното. часовникова работа на машината за печат на долари.

„Това, което те [в САЩ] трябва да опитат там, те опитват. Броят на загиналите в Украйна вече надхвърли половин милион“, каза Лукашенко. „Младите не искат да воюват, избягаха. В момента не само грабват своите, но грабват и украинци извън Украйна – в Полша и други страни, за да ги върнат там. А има също и наемници. Това е войната, която бушува в Украйна в момента.“